Over ons

Al sinds 1868 bestaat het Stationskoffiehuis. Toen een boerderij en omgedoopt tot café waar ondernemers, handelaren en trein-medewerkers elkaar troffen. In 1930 is het huidige pand gebouwd en heeft het verschillende functies gekend. Café, restaurant, slijterij, transportbedrijf, logement en nu dan een Brasserie.

De naam ‘Brasserie’ is het Franse woord voor brouwerij. In de jaren ’20 van de vorige eeuw trokken veel mensen uit de Elzas naar Parijs en begonnen er een brouwerij, waar het gerstenat direct werd verkocht aan de toog. Tevens werd er een hap eten verkocht, en zo is door de jaren heen de ‘Parijse Brasserie’ gevormd.

Brasserie ’t Stationskoffiehuis neemt enkele kenmerken over uit die tijd. We brouwen dan wel geen bier, we hebben wel een groot assortiment van ongeveer 35 verschillende bieren, waarvan 8 op de tap. Verder voeren we een menukaart die voor ieder wat wils biedt. Van escargots bourguignon tot carpaccio en van zeetong tot een lekkere malse biefstuk ossenhaas. Wat te denken van onze heerlijke huisgemaakte tarte au citron? Wij gaan met de seizoenen mee en passen onze menukaart ieder seizoen (deels) aan. Onze specialiteiten door het jaar heen zijn onder andere Asperges, mosselen en de fameuze Hazenbout “Stationskoffiehuis”! Onze Brasserie leent zich perfect voor een gezellige avond uit met familie of vrienden. Bij goed weer op het relaxte terras, genieten van een goed glas wijn of bier.

Wij nodigen u graag uit in onze brasserie, midden in het groene hart van Aalst-Waalre. Er zijn diverse ruimtes aanwezig voor groepen van 10-200 personen voor lunch, diner borrel of feest. 

Tot snel!!

Vacatures

Werken bij ‘Brasserie ’t Stationskoffiehuis’ moet een feestje zijn. Of je nu vast in dienst bent of als student een bijbaan hebt, plezier in werk is belangrijk. Dat vinden wij oprecht.

Ook vinden wij dat de mensen die hier (willen) werken zich moeten inzetten. De wil om te werken en de wil om dingen te leren moeten aanwezig zijn anders zullen we nooit het plezier gaan krijgen dat we met z’n allen willen. Wij zijn constant op zoek naar nieuw talent. Jonge mensen voor in de afwas en bediening maar ook jongvolwassenen en volwassenen voor in de bediening en keuken.

Mocht je je aangesproken voelen, stuur mij dan een mailtje met daarin je gegevens en de reden dat je werk zoekt. Ik neem dan snel contact op om kennis te maken en te bekijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Contact

Openingstijden